BIH

Bosanci i Hercegovci velikog srca: "Za Dalal" prikupljeno više od 16.000 KM

Piše: M. R.S.

1.11.2017

Na prodajnom bazaru i humanitarnoj aukciji „Za Dalal“, održanim večeras u kafiću „Aquarius Vills“ u Sarajevu, za liječenje jednogodišnje djevojčice Dalal Omerović iz Bihaća, oboljele od jednog od najtežih oblika leukemije, prikupljeno je 16.378 KM.  

Veliki broj građana iz BIH i dijaspore učestvovao je u ovom događaju kako bi pomogli u prikupljanju pomoći za liječenje malene Dalal, čija je sudbina ujedinila sve Bosance i Hercegovce. 

Na aukciji je, između ostalog, gitara frontmena benda „Velahavle“ Samira Hodovića „otišla“ za 400 KM, potpisan dres Damira Džumhura za 100, dres Edina Džeke za 750 maraka.

Slika Sulejmana Meme Haljevca kupljena je za 350, potpisana majica Dubioze kolektiva za 270 KM. Dres FK Željezničar, sa potpisom svih igrača, kupljen je za 130, a dres FK Sarajevo također potpisan, za 230 maraka. Dres NBA zvijezde Mirze Teletovića prodan je za 310 KM. 

Neke od kupljenih stvari ljudi su ponovo donirali na aukciju tako da se, na primjer, majica sa Džumhurevom karikaturom, koju je potpisao Džumhur, prodana dva puta.  

Uoči aukcije, plačući, uživo se javila Indira Omerović, majka malene Dalal, s riječima neizmjerne zahvalnosti.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.