BIH

Doktori u TK od ponedjeljka u štrajku, izuzetak UKC Tuzla

M.Muhamedbegović. Tokom štrajka bolnice i domovi zdravlja radit će sa 90 posto kapaciteta

Piše: M. Mu

3.11.2017

Kako je ranije i najavljeno, Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije (SSDMiS) Tuzlanskog kantona pridružit će se u ponedjeljak generalnom štrajku doktora medicine i stomatologije Federacije BiH, poručeno je sa današnje pres-konferenciji, koja je održana u Tuzli.  

Generalni štrajk će obuhvatiti sve zdravstvene ustanove na području TK, osim Univerzitetskog-kliničkog centra (UKC) Tuzla, gdje će u vrijeme pauze biti održan samo polusatni štrajk upozorenje. 

Podsjetimo, na zahtjev UKC –a Tuzla, Općinski sud u Tuzli u četvrtak je donio rješenje kojim je zabranio organizovanje i provođenje štrajka u ovoj zdravstvenoj ustanovi.   

Kako je istaknuto tokom današnje pres-konferencije, generalni štrajk trajat će do ispunjena zahtjeva SSDMiS TK, odnosno do potpisivanja kolektivnog ugovora sa Vladom Tuzlanskog kantona, koja ovaj sindikat smatra nereprezentativnim.

Naglašeno je da će u vrijeme trajanja generalnog štrajka bolnice i domovi zdravlja na području TK raditi sa 90 posto svojih kapaciteta.  



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.