BIH

"Panorama" donosi intervjue sa Jelisavetom Sekom Sablić, Hourom iz "Prljavog kazališta", Vladom Keroševićem...

Avaz.ba

4.11.2017

U printanom izdanju "Dnevnog avaza" od nedjelje, 5. novembra, prilog "Panorama" donosi niz ekskluzivnih i zanimljivih sadržaja. Jelisaveta Seka Sablić, glumačka veličina, heroina regionalne kinematografije i kraljica komedije, u velikom intervjuu za "Dnevni avaz" iz svog beogradskog doma otvoreno govori o impozantnoj karijeri, posljednjoj nagradi za najbolje glumačko ostvarenje, koju je dobila na Festivalu mediteranskog teatra u Tivtu, ali i o teškim trenucima kada je pomišljala da odustane od glume.

- Gluma je, ipak, emotivan posao, čovjek padne u neku krizu u srednjim godinama. Pala sam i ja u tu krizu, mislim, to mi je sada smiješno, ali tako je bilo. Bile su to muke – kazala je, između ostalog, Sablić.

Jasenko Houra, legendarni frontmen “Prljavog kazališta”, govorio je iz Zagreba za “Dnevni avaz” o 40. rođendanu benda. Tim povodom, naredne godine planiraju objaviti novi album, a ovih dana pripremaju se za nastavak turneje, na kojoj će, zajedno sa sarajevskom grupom “Crvena jabuka”, obići Švicarsku i Njemačku.

Pročitajte šta je u otvorenom razgovoru kazao Vlado Kerošević, glumac i profesor na Akademiji dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli, koji je u plodonosnoj karijeri odigrao 150 uloga, više od 3.500 repriznih, režirao je 50 i producirao stotinu i više projekata.

Pjevačica Selma Bajrami u ispovijesti za “Dnevni avaz” govorila je o razvodu sa Mujom Musićem, ali i o svojoj borbi za starateljstvo nad sinom Darisom.

Za novembar je planirano da u naša kina stigne “Ubistvo u Orijent ekspresu”, najnovija filmska adaptacija istoimenog romana legendarne Agate Kristi (Agatha Christie) iz 1934. godine.

Čitajte još:

- Šta je Nerma Turić pitala Muhameda Hadžovića

- Koje su slavne osobe u borbi za prava životinja i životne okoline

- Japanski car Akihito najavio abdikaciju 2019. godine

- Hrvatska pjevačica Natali Dizdar objavila je ove godine album “Iluzije”, za koji kaže da predstavlja upravo nju

- Moskva – megalopolis suprotnosti

- Povratak osamdesetih na velika vrata


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.