BIH

Završena edukacija policijskih institucija o borbi protiv korupcije

Avaz.ba

9.11.2017

Dodjela certifikata službenicima agencija za provedbu zakona u BiH, koji su završili sedam modula edukacije o "Unapređenju nastavne metodologije i materijala”, bit će upriličena sutra u prostorijama EU Info centra u Sarajevu.

Taj događaj će ozvaničiti i kraj jednogodišnjeg programa edukacije, čiji je rezultat tim od 36 službenika agencija za provedbu zakona i policijskih akademija u BiH, certificiranih za prenos znanja o pripremi nastavnog plana i programa, policijskoj etici i tehnikama edukacije odraslih u skladu sa najboljim EU praksama.

Dodjela certifikata se održava u okviru tvining projekta “Jačanje provedbe zakona” koji finansira Evropska unija u iznosu od 4.5 miliona eura iz Instrumenta pretpristupne pomoći.

U cilju daljnjeg unapređenja policijske službe i jačanja saradnje, koordinacije i efikasnosti u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, taj projekat vodi austrijsko Savezno Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agencija za evropske integracije i ekonomski razvoj u saradnji s ministarstvima unutrašnjih poslova Slovenije i Hrvatske. Implementira se od 2016. do 2018. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.