BIH

Zaplijenjeno 5.000 kutija cigareta

Avaz.ba

10.11.2017

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine zaplijenili su 5.000 kutija raznih vrsta cigareta bez akciznih markica. Otkrivene su graničnom kontrolom Passata, bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području Foče.

Vozilom je upravljao M. B. (1963.), državljanin BiH. Cigarete, vozilo i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti. Protiv M. B. Tužilaštvu BiH bit će dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „nedozvoljen promet akciznih proizvoda“.

U Bihaću otkriveni ilegalni migranti iz Irana

Službenici Granične policije Strmica su 9. novembra spriječili četvero državljana Irana u ilegalnom prelasku državne granice. Otkriveni su u mjestu Martin Brod (Bihać). Ilegalni migranti su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Uhapšeni prema potragama

U Bosanskom Brodu uhašen je E. M. (1982.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog kaznenog djela „nasilničko ponašanje“. Kontroliran je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanski Brod.

Službenici Granične policije Aerodroma Tuzla uhapsili V. B. (1979.), jer je utvrđeno da je za njom MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu zbog teškog kaznenog djela protiv sigurnosti javnog prometa. Na Međunarodni aerodrom Tuzla je stigla letom iz Göteborga. Državljani BiH bit će predati nadležnim tijelima.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.