BIH

Radončić upoznao ambasadoricu NR Kine da Izetbegović širi neistine na račun SBB-a

Press SBB

13.11.2017

Danas je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić primio ambasadoricu NR Kine u BiH Chen Bo. Ambasadorica je Radončića upoznala o zaključcima 19. kongresa KP Kine, te je interesirao stav SBB-a vezano za izgradnju termo blokova u Banovićima i Tuzli.

Radončić je objasnio da su poslanici i delegati u Parlamentu FBiH već glasali za izgradnju termobloka u Banovićima, a da su ministri Edita Đapo i Nermin Džindić, oboje iz SBB-a, već dali okolinsku i energetsku dozvolu za termoblok u Tuzli.

Poput situacije kada je lagao žrtvama genocida u slučaju revizije presude Međunarodnog suda pravde u Hagu, o genocidu, Izetbegović sa jednakom nekorektnošću dezinformira domaću javnost i međunarodni faktor da SBB, tobože, blokira izgradnju termoblokova.

Mi podržavamo sve velike investicije i investitore, s time da nadležni subjekti dobro moraju voditi računa o transparentnosti i zakonitosti cijelog postupka – istakao je Radončić tokom ovog susreta.

SBB je reformska stranka i nema predrasuda prema kineskom kapitalu i investitorima, bio je stav predsjednika Radončića, sa kojim je upoznao kinesku ambasadoricu – piše u saopćenju Pres-Centra SBB-a.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.