Snijeg pravi probleme na putevima u BiH, zabrana saobraćaja na graničnom prijelazu Izačić

Avaz.ba
13.11.2017 15:08

Zbog snježnih padavina u Republici Hrvatskoj na snazi je zabrana saobraćaja preko Međunarodnog graničnog prijelaza Izačić - Petrovo Selo, za teretna motorna vozila, saopćila je Granična policija BiH. 

Na putnim pravcima Ripač-Bosanski Petrovac i Bosanski Petrovac-Drvar, saobraća se sporije zbog snijega koji se zadržava na kolovozu, saopćio je BIHAMK. 

Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno mokar. 

Iz BIHAMK-a savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog deminiranja terena na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Bijeljina (od fabrike Pirometal do Šljunkare) u naselju Gredice, od 8 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja. 

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) još traje sanacija tunela Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Sanacija mosta aktuelna je na dionici regionalnog puta R-466 Ćatići-Kraljeva Sutjeska-Ponijeri (lokalitet Mehurići). Saobraćaj je obustavljen, a alternativni pravac je Kakanj-Tršće-Ponijeri. 

Na graničnom prijelazu Bosanski Brod, pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

NA VRH