BIH

Prvi put u BiH: Djeca sa poteškoćama u razvoju iz cijele BiH odmjerit će snage u malonogometnom turniru u Sarajevu

Avaz.ba

14.11.2017

U petak s početkom u 10.15 sati, u organizaciji Javne ustanove za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, te uz podršku Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u prostorijama sportske dvorane „Vistafon“, bit će održan turnir u malom nogometu pod nazivom “UNIFIED – Sportom gradimo mostove prijateljstva".

Na turniru će prisustvovati, te svojim obraćanjem otvoriti zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike, Vesko Drljača, saopćeno je iz Ministarstva rada i socijalne politike FBiH.

Ovaj malonogometni turnir predstavlja nastavak projakata kojima Federalno ministarstvo rada i socijalne politike na čelu sa resornim ministrom daje podršku, a koji za cilj imaju što jaču i snažniju socijalizaciju i inkluziju djece sa poteškoćama u razvoju. Sama činjenica da će ekipe učesnice doći iz svih krajeva Federacije BiH, te da se djeca mjesecima spremaju i sa velikim nestrpljenjem očekuju navedeni događaj, govori u prilog činjenici koliko su bitni projekti ovakvog tipa.

Jako je bitno napomenuti, da će osim ekipa predstavnika ustanova koje se bave radom sa djecom koja imaju poteškoće u razvoju, svoje učešće uzeti i predstavnici srednjih škola, čime će socijalizacija i inkluzija biti u potpunosti zastupljene.

Koristimo priliku da pozovemo sve zainteresovane da svojim prisustvom uveličaju navedeni događaj, a predstavnike medija da svojim izvještavanjem još jače doprinesu socijalizaciji i inkluziji mališanima koji zaslužuju i kojima moraju biti omogućene jednake prilike sa učešće u svim životnim i društvenim procesima, saopćeno je iz ministarstva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.