BIH

Na sjednici Vijeća ministara BiH Nacrt Sporazuma o saradnji sa Srbijom

Avaz.ba

15.11.2017

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine trebalo bi danas utvrditi Nacrt Sporazuma o saradnji Vijeća ministara i Vlade Republike Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji, koji je pripremilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Također, trebao bi biti utvrđen i Nacrt aranžmana o bespovratnoj pomoći iz programa ORIO za fazu provedbe i fazu funkcioniranja i održavanja/Modernizacija regionalne ceste R-435, Nevesinje Berkovići.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta memoranduma o razumijevanju Vijeća ministara i Evropske banke za obnovu i razvoj koji se odnosi na saradnju u pružanju podrške inicijativi za investicijsku klimu i upravljanje za Bosnu i Hercegovinu.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o odobravanju sredstava iz tekuće budžetske rezerve za 2017. godinu za organizaciju Summita o turizmu, koji je pripremilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

To ministarstvo predložilo je i formiranje pregovaračkog tijela Bosne i Hercegovine za mirno rješavanje međunarodnih investicijskih sporova, o čemu bi ministri sutra također trebali dati svoj stav, najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.