BIH

Obnova područnih škola u Osatu i Sućesci

S. Sm.

15.11.2017

Ministar prosvjete i kulture Dane Malešević i Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza Vlade Republike Srpske, danas u Srebrenici s načelnikom ove općine Mladenom Grujičićem i predsjednikom Skupštine opštine Alijom Tabakoviće i njihovim saradnicima, razgovarali o problemima u osnovnom i srednjem obrazovanju.

- Ministra Maleševića upoznali smo o lošem stanju objekata područnih škola u Osatu i Sućesci, u kojima nastavu pohađa blizu 30 učenika. Bilo je govora i o drugim sitnijim problemima koji će uskoro biti prevaziđeni - naglasio je Tabaković.

Načelnik Grujičić je resornog ministra upoznao o problemu nedostatka učenika u osnovnim i srednjim školama, kao i o nedostatku školskog igrališta u Skelanima.


- Nedostatak učenika u osnovnim i srednjim školama je problem u cijeloj BiH. To rješavanje nije u nadležnosti ovog ministarstva. U narednoj godini otklonit ćemo građevinske propuste u područnim školama Osat i Sućeska, kao i igralište u Skelanima. Riješit ćemo problem pripravnika i polaganje stručnih ispita - kazao je ministar Malešević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.