BIH

Mustafa Cerić: Tako to rade agenti KOS-a poput Muslimovića

Avaz.ba

18.11.2017

Nakon sinoćnjeg gostovanja Fikreta Muslimovića na FACE TV u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića, oglasio se i bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa Cerić na Facebooku. 

Njegov status prenosimo u cjelosti:

Komentar dana

TAKO TO RADE AGENTI KOS-a POPUT MUSLIMOVIĆA

Hvala ti Senade što si doveo, profesionalno naravno, Fikreta Muslimovića (pogledaj na Google-u FaceTV, Muslimović) bivšeg i sadašnjeg Agenta KOS-a, legalno i otvoreno, da nam se (bez)griješno ispovijedi, jer drugačije ne bismo znali ko nam radi o glavi svih ovih godina.

Jakako, jad i bijeda!

Agent veli da ništa ne zna osim ono što su mediji pisali o meni. To je veliko njegovo priznanje i moje veliko razočarenje od tajnog Agenta, koji inače sve zna, ali mu je ta sitnica nekako promakla, koji je inače pratio bivšeg Reisululemu i vrhovnog muftiju u Bošnjaka, koji je u Bosnu donio UNESCO-vu nagradu, koja ima vrijednost Nobelove nagrade Andrića i Oskarove nagrade Tanovića. To Agent nije mogao podnijeti, jer su ga gazde iz Beograda odmah upozorile da to svjetsko priznanje Islamskoj zajednici i Bošnjacima mora poništiti, jer Bošnjaci ne smiju imati vrhovnog duhovnog poglavara da bude rame uz rame Nelson Mandeli.

Agent Muslimović je opsjednut likom i djelom Radončića. To je njegov problem. Međutim, prije pojave Fahrudina Radočića na političkoj sceni kao lidera SBB-a, Agentu je zasmetalo što sam se kao Reisululema približio Harisu Silajdžiću, pa je Agent imao zadatak da to osujeti po svaku cijenu tako što je napisano u kuhinji SDA pismo Irfana Ajanovića protiv mene, zbog kojeg mi je sud presudio da mu moram oprostiti zato što sam duhovni poglavar, kojeg Agent KOS-a Muslimović poučava vjeri, vjeri koje se on, da bi imao visoki rejting u KOS-u, morao bezpogovorno odreči.

Govor Agenta KOS-a Muslimović kod Senada je istovjetan gotovo iz riječu u riječ pismu, kojeg je svojevremeno potpisao Irfan Ajanović za potrebe stranke ne zbog Fahre, već zbog Harisa! Ima li dna ispod ovoga dna. Nema!

Tajni Agent, također, prati i sadašnjeg Reisululemu u Bošnjaka pa je moja moralna dužnost bila da mog nasljednika upozorim na to - ništa više i ništa dalje.

I Alija rahmetli je bio optižen da ruši državu od istih agenata ili Agenta, koji mene danas optužuju za isto pa me to čini ponosnim da nisam njihov. Pejgamber je mnogo više trpio. Ko smo mi da budemo pošteđeni od zlih ljudi i zlih agenata!

Ali, koga Agent zapravo predstavlja i u čije ime Agent govori? U ime Stranke? Koje? U ime Bakira? Po Bakirovom ovlaštenju ili samoovlaštenju? U ime Islama? U ime njegovih pojedinih zaštitnika u Islamskoj zajednici? U ime države? U ime koje državne institucije? Za koga Agent radi? Nismo još vidjeli da je Agent KOS-a Muslimović napisao knjigo o genocidnim ubicama, ali jesmo doživjeli da je napisao knjigu "lopovi i ubice" medju kojima je i prvi komadant Armije Bosne i Hercegovine Sefer Halilović, koji je imao hrabrosti da prihvati tu časnu vojničku dužnost kad su mnogi bošnjači oficiri u JNA čekali da vide šta će biti, ko će pobijediti. Onaj koji ne poštuje Generala Sefera Halilovića, kao vojnog simbola države Bosne i Hercegovine nije ni bosanski državotvorac ni patriota. A onaj koji prvog komadanta Armije Bosne i Hercegovine označava kao ubicu, bez obzira kakvi su mu motivi, i nakon što je oslobođen u Hagu od bilo kakve ratne krivnje, nije dobronamjeran. On je zlonamjeran po čast i ponos Bosne i Bošnjaka!

Al-Hamdilillah!

Ja sam ponosan na moju vjeru, na moj moral, na moju naciju, na moj narod, na moju državu za koju sam se borio i dušom i srcem. Ostavio sam porodicu i profesorski položaj u Maleziji i vratio se u okupirano Sarajevo na poziv prijatelja nakon što sam u odsustvu (nisam ni tražio, niti me iko pitao da li prihvatam) bio izabran za nabu-reisa. To mi agenti KOS-a sa beogradskim  glavama ne mogu oprostiti. Ja ih razumijem! 

Ovaj komentar sam napisao u Torinu, Italija. Ovdje sam da sutra, ako Bog da, razgovaram sa muslimanima kako da se organiziramo na nivou Europe! Islamofobija je u porastu! Nedavni primjer Poljske! Agentov domet je od Baščaršije do Marin Dvora! I onda se neki pitaju zašto nam je ovako?

Tražimo način da se ustanovi vrhovni europski muftija!

Na sutrašnjem sastanku neće biti prisutni agenti KOS-a!

Žao mi je, ali to je odluka europske uleme!

Ja sam se složio s tom odlukom!

Nadam se da neću biti proglašen da rušim Europu!

Bošnjaci moji,

Neka nam je Bog na pomoći!

Glavu gore idemo dalje!

Ništa nam ne mogu dok god smo na Pravom Božjem Putu!

Amin!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.