BIH

Nikšić: 25. novembar ostat će trajno upisan u historiji BiH

Fena

24.11.2017

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić čestitao je danas predsjedavajućem Predsjedništva BiH Draganu Čoviću i svim građanima BiH 25. novembra - Dana državnosti BiH, poželio da budućnost bude obilježena progresom i jednakošću svih građana i naroda. 

U čestitki je podsjetio da će se sutra, 25. novembra, navršiti 74. godine otkako su delegati svih naroda i narodnosti BiH na zasjedanju Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine (ZAVNOBiH) u Mrkonjić-Gradu obnovili državnost BiH.

To je potvrđeno i na zasjedanju Antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Jugoslavije (AVNOJ) u Jajcu, čime je BiH vratila svoje historijske granice u okviru kojih je 1992. godine priznata kao nezavisna država.

- Ovaj datum i ovaj događaj, ostat će trajno upisan u historiji BiH kao vrhunsko demokratsko postignuće svih njenih građana, proizašlo iz antifašističke borbe. Ideali slobode, jednakosti i bratstva, koji su vodili građane BiH kroz burnu historiju, nikada nisu napustili njene ljude - kazao je Nikšić.

Podvukao je da je obaveza svih istrajati u građenju zemlje koja će biti uređena na ovim načelima, dodajući da niko u BiH nema drugu domovinu nego je BiH država svih onih koji u njoj žive, saopćeno je Službe za odnose s javnošću SDP-a BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.