BIH

Čavka: Bošnjaci i Hrvati trebaju vlastima u RS samo tokom izbornih ciklusa

Avaz.ba

26.11.2017

Prva sjednica Komisije za izradu sporazuma o međusobnim odnosima političkih subjekata u Republici Srpskoj bit će održana sutra u 10 sati u Narodnoj skupštini RS. Sjednica je zakazana u skladu sa dogovorom postignutim na sastanku lidera parlamentarnih političkih partija koji je nedavno održan na inicijativu predsjednika NSRS Nedeljka Čubrilovića.

Članove Komisije čine Siniša Karan (SNSD), Aleksandra Pandurević (SDS), Slobodan Nagradić (DNS), Igor Crnadak (PDP), Slobodan Protić (SP) i Vojislav Gligić (NDP).

Šef Kluba Koalicije Domovina u NSRS Admir Čavka (SBB) rekao je da niko nije kontaktirao članove Domovine u vezi sa ovim sastankom i da oni nisu pozvani na njega.

Kako je rekao, ovim je poslata poruka da ne postoji u RS.

- Predsjednik Narodne skupštine RS i njegova služba nisu kontaktirali članove Domovine i nisu ih pozvali na ovaj sastanak, a pozvali su predstavnike svih političkih partija koje su zastupljene u parlamentu - kazao je Čavka.

Dodao je da Bošnjaci i Hrvati trebaju vlastima u RS samo tokom izbornih ciklusa. 

- Sve ostalo je igra vlasti i opozicije u kojoj nikoga nije briga za glas svih konstitutivnih naroda u RS. Svima smo potrebni samo onda kada su im potrebni naši glasovi. To je, između ostalog, pokazala posebna sjednica NSRS na kojoj se raspravljalo o prodaji Rudnika željezne rude Ljubija gdje su upravo naši glasovi i presudili ili kada upravo našim glasovima Mladen Ivanić izabran za srpskog člana Predsjedništva.Tada su nas molili i i vukli za rukav, a sada nas svode na glas pri glasanju, a mi smo, ipak, više od toga - rekao je Čavka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.