BIH

Ministar Drljača organizirao prijem povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Avaz.ba

1.12.2017

Povodom 3. decembra – Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, danas je u organizaciji zamjenika premijera Federacije BiH i federalnog ministra rada i socijalne politike Veska Drljače priređen prijem.

Osim predstavnika organizacija osoba sa invaliditetom, prijemu su prisustvovali i brojni federalni i kantonalni ministri.  

Obraćanje ministra

U svom obraćanju, ministar Drljača je istakao da Međunarodni dan osoba s invaliditetom predstavlja dobru osnovu za preispitivanje šta se to u protekloj godini, u okviru ovlasti i odgovornosti utvrđenim zakonima, uradilo na izjednačavanja mogućnosti i unapređenja položaja osoba s invaliditetom. 

On je podvukao opredijeljenost Federalnog ministarstva rada i socijalne politike za saradnju sa organizacijama osoba s invaliditetom s ciljem stvaranja što boljih prilika i kreiranja što boljih rješenja za osobe s invaliditetom.  

Finansiranje iz budžeta

Kada je riječ o mjerama zapošljavanja, rečeno je da se aktivno provode u okviru nadležnosti Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom FBiH.

Ministar Drljača je rekao da se finansiranje organizacija osoba s invaliditetom nastoji osigurati kroz podršku iz budžeta i iz sredstava Lutrije BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.