BIH

Adisa Omerbegović-Arapović: Biramo manje zlo, ne želimo snositi odgovornost za finansijski kolaps

Omerbegović-Arapović: SBB je konstruktivna opozicija

N1

3.12.2017

Adisa Omerbegović-Arapović, potpredsjednica Saveza za bolju budućnost, gostovala je jučer na N1 televiziji te je, između ostalog, poručila da je SBB jasno rekao da nije dio vladajuće koalicije. 

- Parlamentarna većina ne postoji. Ova vlada nema većinsku podršku u Parlamentu. Mi smo konstruktivna opozicija. Ministri SBB-a će podnijeti ostavke, mislim da je itekako jasno da ova vlada nema parlamentarnu većinu koja stoji iza nje. Pokušat ćemo se ponašati tako da ne dovedemo do većeg zla, odnosno da nama neko ne može pripisati da smo mi doveli do veće krize - kazala je Omerbegović-Arapović.

Dodala je da će se usvajanjem akciza izbjeći finansijski kolaps.

- Akcize u ovom trenutku u kojem je društvo opterećeno raznim nametima su jedno od najlakših rješenja koje su međunarodna zajednica i kreditori stavili na sto kao nešto što bi pokrenulo ovu ekonomiju. Postoji jedan treći efekt, a to je što je EBRD u svom izvještaju rekao da ekonomija zaista stagnira. SBB bira manje zlo jer ne želimo snositi odgovornost za finansijski kolaps - dodala je Omerbegović-Arapović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.