Poznata novinarka Sanela Prašović reagirala na primitivizam Bakirovog saradnika

Avaz.ba
03.12.2017 14:30

Poznata urednica izuzetno gledanog serijala "Interview 20" Sanela Prašović-Gadžo u petak je u svojoj emisiji ugostila ratnu reporterku Arijanu Saračević-Helač, s kojom je razgovarala o brojnim aktuelnim temama u Bosni i Hercegovini. 

Tokom veoma zanimljivog i gledanog intervjua, koji je u bh. javnosti izazvao pozitivne reakcije, Sanela i Arijana su se dotakle brojnih tema poput "zašto se mladi novinari plaše političara", te kako je "vlast izdala sve nas, svu tu našu borbu za istinu, za građansku BiH", ali i "ljude koji su dali živote za BiH...".

Gledana emisija

Ta se emisija nije dopala Dženanu Selimbegoviću, zamjeniku sekretara Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji je na veoma primitivan način na svom Facebook profilu reagirao na ratna sjećanja agresorske prošlosti dvije iskusne novinarke. 

Gledam trailer za nekakav intervju na BHT-u. Sjele dvije "polovnjače" jedna nasuprot druge. Jedna loše izblajhana, a druga sa sfušerenim kolagenom u usnama. Ljudi ih zovu novinarkama. I sada ova izblahajna, mrtva-hladna kroz čuperak loše njegovane kose, izvali da je BiH u ratu odbranila u stvari šaka novinara na BHT-u. Ništa Armija BiH, ništa heroji, ništa Alija...samo ona i njena raja... - napisao je Selimbegović. 

Nije trebalo dugo čekati na odgovor Sanele Prašović-Gadžo, koja je na primitivan rječnik Selimbegovića i njegove šovinističke optužbe reagirala objavom na Facebooku.

I njenu objavu prenosimo u cijelosti:

- Obraćam se Predsjedništvu Bosne i Hercegovine,

Cijenjeni predsjedavajući Predsjedništva Dragan Čović,

članovi Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović,

kao osoba koja 26 godina radi posao novinara i urednika u Bosni i Hercegovini od Vas kao kolektivnog šefa države očekujem da na najoštriji način sankcionirate ponašanje uposlenika drzavne institucije, Predsjedništva BiH.

Riječ je o zamjeniku sekretara Predsjedništva BiH Dženanu Selimbegoviću koji u javnom prostoru koristi jezik kojim vrijeđa, ponižava i potcjenjuje druge osobe. Takvo ponašanje ne samo da narušava ugled osoba o kojima drsko, primitivno i bezobrazno piše, već nedvojbeno narušava i ugled institucije koju predstavlja i u kojoj radi a to je u konkretnom slučaju Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

Gosp. Čoviću, Vas kao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH pozivam da javno osudite bahato i primitivno ponašanje uposlenika Predsjedništva BiH te da protiv istog poduzmete mjere sankcioniranja. Vokabular koji Dženan Selimbegović koristi priliči ulici a ne najvišoj državnoj instituciji.

Osobe koje su aplaudirale ovom skandaloznom postu a posebno državne službenike poput predsjednika Asocijacije mladih SDA Salko Zildžić, koji je ujedno i savjetnik federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare pozivam da nauče ponešto o poštovanju drugih osoba, te da oni koji poput Zildžića i Selimbegovića rade u državnim institucijama sebi ne mogu dopustiti brutalno i primitivno vrijeđanje drugih, kao niti odobravanje takvog ponašanja.

Arijana Saračević Helač i ja smo bile ratne reporterke, cijeli rat smo provele u našoj BiH. Bile smo u rovovima sa borcima i to naši heroji znaju.

Jednako kao što cijela BiH zna da je TVBiH 2.maja povezivanjem naših tv linkova i veza spasila ovu državu kada je predsjednik Alija Izetbegović bio zarobljen. Očito to samo ne zna i ne razumije izvjesni Dženan Selimbegović.

I na kraju, drago mi je što će moj post vidjeti i diplomate koji obnašaju veoma visoke funkcije predstavnika mnogih država u BiH kao što su SAD, Njemačke, Velike Britanije i drugih, te oni iz misija OSCE, NATO, USAID, EU... kako bi uvidjeli sa kakvim ljudima imaju posla a ti isti obnašaju veoma visoke funkcije u Predsjedništvu BiH.

Slike u prilogu su sa Facebook profila Dženana Selimbegovića, zamjenika sekretara Predsjedništva Bosne i Hercegovine! - napisala je Sanela Prašović Gadžo.

Dženan i Bakir - bliski saradnici

Inače, Dženan Selimbegović je zamjenik sekretara Predsjedništva BiH i blizak saradnik bošnjačkog člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića.

Oni koji pomno prate njegove objave na Facebooku mogli su primjetiti da Dženan Selimbegović, kao i Bakir Izetbegović, propagiraju terorističku organizaciju "Muslimansko bratstvo", koje je stavljeno na crnu listu organizacija u SAD, te nanosi i ekstremnu štetu Bosni i Hercegovini.

Selimbegović je građanin Bosne i Hercegovine općepoznat i po čuvenom trotaru ispred Predsjedništva BiH, koji je koštao više od 360.000 KM.

NA VRH