BIH

Raspad sistema: Domaćinstva na području Foče provest će noć u mraku, Trebinjci bez vode

( Ilustracija)

Srna

3.12.2017

Više stabala crnogoričnog drveća, pod težinom snijega, palo je po dalekovodu prema Čelebićima zbog čega fočanski električari moraju do sutra ujutro sačekati pomoć specijalizirane ekipe iz Bratunca za prosijecanje šume.

Sa ovog dalekovoda strujom se napaja dio gradskog područja, tačnije naselje Lazarevo, zatim prigradska naselja Prevrać i Velečevo, te sela Biokovi, Orahovo, Slatina i mjesne zajednice na platou kanjona Tare Čelebići, Zavait i Meštrevac. Domaćinstva na ovom području provest će noć u mraku.

Bez struje su i brdo Kmur, na kojem se nalaze televizijski, radio i telekomunikacioni predajnici, kao i Gornja Jošanica i više sela u okolini Ustikoline.

U fočanskoj "Elektrodistribuciji" rečeno je da će morati biti posječeno desetak ogromnih stabala smrče, odnosno više desetina kubika tehničkog drveta, a da su otežavajuće okolnosti nepristupačan teren, kao i činjenica da je riječ o privatnoj šumi.

Fočanski električari uspjeli su danas, uz velike napore, da osposobe većinu dalekovoda, koje je oštetio vlažan i težak snijeg.

Do normaliziranja vodosnabdijevanja grada Trebinja trebalo bi doći večeras, rekao je direktor "Vodovoda" Spasoje Radović.

Zbog pucanja cijevi na glavnom transportnom cjevovod u blizini brane Gorica većina gradskih naselja od jutros je bez vode.

Radović je precizirao da bi do normaliziranja vodosnabdijevanja trebalo da dođe oko 21.30 sati.

Uprkos kiši, ekipe "Vodovoda" su cijeli dan na terenu i ulažu velike napore da stanovnici što prije dobiju vodu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.