BIH

OSCE - Kurs iz oblasti sigurnosne politike BiH organiziran u Sarajevu

Fena

4.12.2017

Dvosedmični kurs iz oblasti sigurnosne politike Bosne i Hercegovine počeo je danas u Sarajevu. Kurs organizira Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini, u saradnji s Interresornom radnom grupom Vijeća ministara za praćenje provođenja dokumenta "Sigurnosna politika BiH".

- Učesnici na kursu su predstavnici institucija vlasti, oružanih snaga BiH, policijskih agencija, zakonodavnih organa vlasti, kao i privatnog sektora - kazala je Feni službenica za odnose s javnošću Misije OSCE-a u BiH Elma Kadić.

Kurs su otvorili zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić i šef Odjela za politiku djelovanja i planiranje Misije OSCE-a u BiH Joeri Maas.

Misija OSCE-a u BiH i Interresorna radna grupa organizuju kurseve iz oblasti sigurnosne politike od 2007. godine, kako bi se ostvarilo bolje razumijevanje sigurnosnog sistema i politike u BiH, te ojačala koordinacija i saradnja između različitih aktera iz sigurnosnog sektora.

- Obilježava se deset godina ovog kursa koji je jako značajan jer na ovaj način se podiže nivo informiranosti o sigurnosnom sistemu i sigurnosnoj politici u BiH. To je i forum za uspostavljanje saradnje aktera iz svih oblasti koji su značajni za provođenje sigurnosne politike u BiH - kazala je Kadić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.