Beograd

Tri uspješne Bosanke dobitnice priznanja „Naj žena XXI veka”

Avaz.ba

Adisa Tufo, generalna direktorica sarajevske kompanije ČIP sistemi, Adriana Basara, novinarka i voditeljica RTRS-a i Enesa Dulić, vlasnica kompanije „Racks Production Bosnia” d.o.o. iz Jajca dobitnice su priznanja „Naj žena XXI veka“ Jugoistočne Evrope, koja se ove godine dodijelila u hotelu Zlatnik u Beogradu.

Prepoznatljivost na tržištu

Dodjela priznanja za uspješne žene iz različitih domena interesovanja održana je osamnaesti put po redu, u organizaciji „Airli-Novo+“ agencije.

Kako navode organizatori, ovo priznanje ide u ruke ženama, za njihove izuzetne rezultate u poslovanju i prepoznatljivosti na tržištu, pojedinačnim osobama po kvalitetu, standardu, koje u svom poslovanju mogu konkurisati svjetskim brendovima.

Manifestacija „Naj žena XXI veka“ zauzima internacionalni značaj i po mnogo čemu opravdava epitet izuzetnog marketinškog događaja u ovom dijelu Jugoistočne Evrope.

-Ovo je priča o njima, „naj ženama“, o tome kako je njihovo ime postalo sinonim za profesiju kojom se bave - kazali su organizatori.

Vidljivo zalaganje

Adisa Tufo, jedna od dobitnica kazala je da je veliko zadovoljstvo dobiti regionalno priznanje i pohvalu za posao koji obavlja te da je ovo priznanja dokaz da je zalaganje poduzetnica vidljivo.

- Umrežavanje je i najveći izazov za poduzetnike, a danas prelazimo granice i dokazujemo da našim radom raste i jača privredna slika cijelog Balkana. Naše zemlje su isuviše male da bi se mogle pretjerano istaći, ali zajedno možemo više - dodala je Tufo.

Ove godine dodijeljeno je 27 priznanja za uspješne žene iz svijeta poduzetništva, medija, medicine, kulture i drugih oblasti iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

NA VRH

Podijeli članak na