BIH

KO DF-a Sarajevo: Oštro osuđujemo napad na našeg vijećnika Sanela Dragolovčanina

4.12.2017

Demokratska fronta smatra krajnje neprimjerenim i poražavajućim da se sjednice općinskih vijeća sve češće koriste za rješavanje ličnih sukoba i statusa pojedinih vijećnika umjesto za rješavanje brojnih pitanja i problema građana koji su ih birali i ukazali im povjerenje na prethodnim lokalnim izborima – piše na početku njihovog saopćenja za javnost.

-Istina je, da smo kao mlada stranka činili greške i loše procjene. Vjerovali smo „na riječ“ pojedincima koji su iznevjerili članstvo i građane da bi izvršili svoju misiju zarad lične koristi i u korist vladajućih stranaka kojima su se priklonili. Jasno smo javnosti i njima stavili do znanja da takvima nije mjesto u Demokratskoj fronti!

Našem vijećniku, Sanelu Dragolovčaninu, koji je u zadnje vrijeme sve češće izložen verbalnim napadima i raznim pritiscima sa više strana a to se posebno odnosi na poslijednju sjednicu Općinskog Vijeća Stari Grad, gdje je od strane vijećnika Denisa Stojnića zloupotrebom javne govornice Općinskog Vijeća iznesena kleveta koja će biti predmet sudskog spora, dajemo punu podršku u njegovom radu i zastupanju interesa građana Općine Stari Grad Sarajevo.

Prateći njegov rad i zalaganje kao dopredsjedavajućeg Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo, zajedno sa rukovodstvom Općinskog vijeća i načelnikom, uvjereni smo da je u potpunosti posvećen svojoj obavezi da učini sve za što bolje i ugodnije uslove života, pravedno i jednako zastupajući sve građane u ovoj lokalnoj zajednici.

Njegova borba za interese građana je i naša borba, i nije sam. Kao što nisu sami ni svi drugi vijećnici Demokratske fronte. Njihova borba za sve građane iz njihovih lokalnih zajednica je i naša borba.

Svjesni smo da djelovanje naših vijećnika nije u interesu vladajućih struktura, jer remeti planove pojedinaca koji mandate vijećnika koriste isključivo radi lične dobiti.

Zbog toga su vijećnici Demokratske fronte konstantno izloženi napadima na njihovu ličnost, čast i ugled njihovih porodica, te pritiscima koji često ugorožavaju i njihovu sigurnost, a sve sa ciljem – da se povjerenje građana koje je dato našim vijećnicima, dovede u pitanje.

Poručujemo svima onima kojima je Demokratska fronta i naši izabrani vijećnici trn u oku da mi stojimo iza svakog našeg vijećnika, jer za razliku od pojedinaca koji su vijećnićke klupe uzurpirali i povjerenje građana zloupotrijebili za vlastite interese, naši vijećnici se bore za bolje sutra svakog građanina.

Mi u Demokratskoj froni nećemo odustati od naših principa i ciljeva, niti će nas pokolebati prijetnje i laži, jer izgradnja bolje Bosne i Hercegovine nam to ne dozvoljava – piše u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.