BIH

Dizdarević nova Sebijina meta, sprema mu otkaz!

Dizdarević: Žrtva mobinga

Piše: A. Nu.

6.12.2017

Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), nastavlja vršiti pritisak na ljekare ove medicinske ustanove. Ovaj put strogoću trenira nad uglednim neurohirurgom Kemalom Dizdarevićem, kojem je nakon proživljenog stresa u petak pružena ljekarska pomoć na Klinici urgentne medicine (KUM).  

Problemi sa srcem

Ljekaru se javio s problemima rada srca, nakon što mu je, kako je kazao za „Avaz“, rečeno da će dobiti otkaz. Kako saznajemo, prijetnje doktoru Dizdareviću direktorica Izetbegović uputila je iako je znala da mora u operacijsku salu, gdje ga je čeka teška i zahtjevna operacija, vađenje tumora teškog nekoliko kilograma kod mladog pacijenta. Operaciju je ipak uradio, a poslije toga i sam se morao obratiti kolegama za pomoć.

- Izetbegović mi je rekla da će mi otkazati ugovor o radu. To je, inače, četvrta njena opomena u posljednje vrijeme, a ovu je izrekla znajući da je pacijent kojeg trebam operirati uspavan u sali. Pred tu tešku i komplikovanu operaciju uručila mi je i novu disciplinsku prijavu. Nastojao sam pristupiti operaciji, ali kao doktor sam osjetio da je ovaj teror u mom organizmu nešto izazvao, pa sam hitno proslijeđen u KUM. Dobro sam, uprkos svemu – kazao je za „Avaz“ dr. Dizdarević.

Navodi i da su ljekari koji su ga pregledali insistirali na hospitalizaciji na Kardiologiji.

- Nažalost, tu kliniku po ideji i prisili Izetbegović vodi njen angiolog dr. Mirza Dilić, a ne kardiolog, pa sam utekao. Hvala doktorici s Kardiologije i doktoru iz KUM-a koji su reagirali profesionalno i stručno, uprkos kvaziorganizaciji – navodi on.

Otimačina licence

Osim što mu želi uručiti otkaz, Sebija Izetbegović preko instalirane Ljekarske komore KS pokušava Dizdareviću oduzeti i licencu za rad. Saznajemo da će joj u ovom planu pomoći pojedinci i iz Federalne ljekarske komore, što nam je potvrdio i sam Dizdarević.

- Izetbegović hoće da mi uzmu licencu pa da se onda ona može pozvati na to prilikom davanja otkaza. Zamislite tog udbaškog terorizma – kaže ogorčeni Dizdarević. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.