BIH

Reakcije na društvenim mrežama nakon poteza Izetbegovića u Beogradu

N1

7.12.2017

Uključenje Bakira Izetbegovića u obraćanje Dragana Čovića i Aleksandra Vučića tokom zvanične posjete Predsjedništva BiH Beogradu izazvalo je mnoštvo reakcija na društvenim mrežama.

"Jedno bitno pojašnjenje", kazao je Izetbegović tokom obraćanja Dragana Čovića, koji ga je zamolio da ga pusti da završi misao, piše N1.

Izetbegović je to uradio - pa konstatovao:

"Međunarodna politika i stavovi BiH će se odlučivati u Sarajevu od ova tri čovjeka koja su tu. Itekako ćemo uzeti u obzir stavove susjednih zemalja, jer živimo sa Srbijom i Hrvatskom. Ja sam zamolio da ovu stvar iznese kao vlastiti stav, a ne Predsjedništva BiH. Moj stav je da se vanjska politika vodi u BiH, uzevši u obzir stavove susjednih zemalja", poručio je Izetbegović kao odgovor na izjave Čovića, koji je kazao da će BiH po nekim pitanjima svoju vanjsku politiku ravnati po Srbiji.

"Izetbegović je izgovorio nešto mudro, evo treba mi infuzija da se oporavim od šoka", uz dodatak: "Ovaj dan će ostati zapamćen po tome da je Bakir Izetbegović imao jednu državničku i odmjerenu izjavu", napisala je korisnica Twittera Dodjoska.

"Realno. Kamo sreće da je ovo rekao 2014. ili 2015., kada su njegovi i HDZ mediji razapinjali neke od nas zbog stavova koje on iznosi danas. Ali tada se radilo na 'relaksaciji odnosa sa ustašama'", napisao je na svom Twitter nalogu Emir Suljagić.

"Ali Vučićeva faca dok Bakir pojašnjava stav BiH" - napisao je korisnik Dom - uz link N1 na Twitteru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.