BIH

Sjednica Doma naroda Parlamenta FBIH: Vlada "zaboravila" Krajinu

Piše: M. S. R.

7.12.2017

Delegati koji dolaze iz stranaka opozicije iznijeli su zamjerke na rebalans budžeta FBiH, koji je prva tačka dnevnog reda današnje sjednice i na koji je uloženo nekoliko amandmana.

Željko Mirković (SDP), iz kluba delegata iz reda srpskog naroda, naglasio je da u raspodjeli novca od klirinškog duga, koja je predviđena rebalansom, opet nema Krajine, te što su u cijelom ovogodišnjem budžetu koji iznosi blizu 2,7 milijardi KM Krajišnici predviđeni sa svega 2,5 miliona KM za aerodrom, „sa kojeg avioni neće poletjeti još“.  

Mirvet Beganović (Laburistička stranka BiH), iz kluba delegata iz reda hrvatskog naroda, kazao je da rebalans budžeta ni budžet nisu dali efekte, da građani ne osjete poboljšanje o kojima vlast govori, te da više ne vjeruju da će biti bolje.

- Kažete da imamo rast svega, a nemamo rast zadovoljstva građana – dodao je Beganović.

Admir Hadžipašić (A-SDA-KSPP Zajedno za USK), iz kluba delegata iz reda bošnjačkog naroda, naglasio je da poljoprivreda nikada nije bila u lošijoj situaciji nego sada, za vrijeme ove Vlade koja je, smatra, morala naći sredstva da pomogne onima koji se bave proizvodnjom maline i krastavica.

- 70 posto ljudi koji su se bavili tom proizvodnjom neće iduće godine proizvoditi – istakao je Hadžipašić.

Segmedina Srna-Bajramović (SDP), iz kluba delegata iz reda ostalih, ukazala je da je rebalansom budžeta izbačeno 50.000 KM za stambeno zbrinjavanje Roma, te je upitala zar nismo u situaciji od ukupnog iznosa budžeta finansirati skromni dom za jednu porodicu. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.