BIH

Puna podrška hrvatskim medijima iz Hercegovine, Središnje Bosne i Posavine

M.S.R.

7.12.2017

Klub delegata iz reda hrvatskog naroda Doma naroda Parlamenta FBiH uputio je saopštenje za javnost u kojem osuđuju govor mržnje i selektivno izvještavanje dijela medija u vezi sa posljednjom presudom Haškog tribunala „ali i brojnih drugih dnevno političkih tema“.

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

Polazeći od Opće deklaracije UN-a o ljudskim pravima koja između ostalog kaže da svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja Klub izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda PFBiH osuđuje govor mržnje i selektivno izvještavanje dijela medija u vezi posljednje presude Haškog tribunala, ali i brojnih drugih dnevno političkih tema.

Izražavamo punu podršku hrvatskim medijima, uglavnom portalima iz Hercegovine, Središnje Bosne i Posavine, koji su, kao i njihovi novinari ili administratori društvenih mreža već danima izloženi napadima, prijavama, gašenjem servera, Facebook profila itd, a sve zbog korištenja prava na slobodu izražavanja i kritičkog promišljanja.

Žalosti nas da je i Udruga BH novinara u svom posljednjem istupu, po tko zna koji put selektivno pristupila zaštiti novinara i zaštiti ljudskih prava ne spominjući ni jednom riječju drugu stranu napada.

Izostao je osvrt na govor mržnje i od strane međunarodnih organizacija čiji je primarni cilj zaštita ljudskih prava u Bosni i Hercegovini. Stoga ih pozivamo da i ovaj put budu jasni i glasni kao prilikom puno manjih slučajeva te da ispune svoju misiju u ovoj zemlji, izvrše istragu i zaštite prava i slobode svih građana i naroda.

U znak našeg prosvjeda, prije i nakon današnje sjednice nitko od izaslanika iz Kluba hrvatskog naroda neće davati bilo kakve izjave, stoji u saopćenju Kluba delegata iz reda hrvatskog naroda Doma naroda Parlamenta FBiH.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.