BIH

Vlada i Sindikat potpisali Sporazum: Štrajk doktora u TK sutra će biti prekinut

Avaz.ba

12.12.2017

Stanovnici Tuzlanskog kantona mogu odahnuti, jer bi od sutra trebali imati potpunu uslugu u domovima zdravlja i ambulantaa. 

Takav scenario uslijedit će nakon što je danas potpisan Sporazum o saradnji između Vlade TK i Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije Federacije Bosne i Hercegovine, javio je Medijski servis grada Tuzla (RTV 7).

Prema potpisanom sporazumu, a uvažavajući reprezentativnost Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije Federacije Bosne i Hercegovine, Vlada TK će ovaj Sindikat uvažavati kao socijalnog partnera, u kolektivnom pregovaranju u skladu sa odredbama Zakona o radu.

Ova odluka proizilazi iz Rješenja o utvrđivanju reprezentativnosti Sindikata za područje djelatnosti doktora medicine i stomatologije, Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

- Reprezentativnost našeg sindikata crpimo sa nivoa Federacije, a današnjim potpisivanjem sporazuma postajemo partneri - poručio je Admir Suljić, potpredsjednik Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH.

Dodao je da su danas, prvi put nakon šest godina, priznati kao socijalni partneri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.