BIH

Veliko iznenađenje za dječaka heroja Mehu: U zagrebačkoj bolnici ga posjetio bh. nogometaš Armin Hodžić

Avaz.ba

14.12.2017

Prve riječi Mehmeda Šabića, 12-godišnjeg dječaka koji je u vatrenoj eksploziji zaradio 70-postotne opekotine tijela, nakon što se probudio iz kome bile su: "Nema predaje".

Ove riječi odjeknule su do jedne svlačionice – one Dinamovih igrača gdje se izgovaraju prije svake igre na terenu. Zato su nogometaši odlučili otići Mehi u posjetu.

Da damo veliku podršku i da poklonimo koliko možemo. Nadam se da će izdržati do kraja - rekao je za "Provjereno" bh. nogometaš Armin Hodžić.

Igrači su umjesto kopački i štucni morali staviti kape, maske i rukavice jer Meho je na odjelu izolacije i u pet mjeseci ovu sobu napuštao jedino pod anestezijom.

Infekcije su na odjelu opekotina najveći neprijatelji.

Ovakvom iznenađenju nije se nadao ni Meho kojem se odjednom ostvarila želja svakog dječaka iz njegove ulice – originalna lopta sa svim potpisima igrača.

Zato nije čekao ni sekunde – uskočio je u patike i dečkima pokazao što zna.

Najviše ga je oduševio poziv da na prvoj evropskoj utakmici Lige prvaka bude posebni gost kluba i obećanje da će dobiti dres na kojem će pisati "Meho beton".


Podsjećamo, "Provjereno" je prošle sedmice ispričalo priču o dječaku koji je nesreću doživio kada je rezbario ime djevojke na komadić daske i pogriješio jedno slovo. Htio je ispraviti grešku i zapaliti dasku kako bi je ponovo izrezbario. Polio ju je benzinom, a u alatnici se stvorila takva temperatura da mu je koža izgorjela, a on je udahnuo vreli zrak, pri čemu su nastala unutrašnja oštećenja.

Liječnici u Tuzli dali su mu šansu jedan posto, a kako mu tamo više nisu mogli pomoći, preostale su klinika u Turskoj, do koje ne bi preživio put, i Klaićeva bolnica u Zagrebu.

Na odjelu intenzivne njege zbog bolova je bio u induciranoj komi, a na svoj 12. rođendan Mehmed je otvorio oči.

Komunicirao je treptajima, pokušao micati prstima i nije odustajao, a prve riječi koje je izgovorio bile su: "Nema predaje".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.