BIH

{OPREZ VOZAČI /} Radovi u tunelu Karaula na putu Žepče - Maglaj

Fena

15.12.2017

U toku su istražni radovi za projekt rekonstrukcije tunela Karaula, na magistralnom putu M-17 Žepče-Maglaj. Vozila će u narednom periodu na ovom lokalitetu saobraćati naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.2 Jablanica-Prozor zbog većeg odrona i dalje se saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Povećana je opasnost od odrona i na ostalim dionicama koje vode kroz usjeke, a izdvajaju se putni pravci: Jajce-Banja Luka , Turbe-Karanovac, Posušje-Mihalji i Srbljani-Bosanska Krupa.

Na širem području Bugojna, Viteza, Bihaća, Bosanskog Petrovca, Ključa, Sanskog Mosta i Tomislavgrada vozači se upozoravaju na mjestimično jake udare vjetra.

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad na ulazu u tunel Oštrik, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Mole se vozači da na toj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Lončari obustavljen je saobraćaj zbog izgradnje mosta u mjestu Krepšić. Za vrijeme obustave, vozila mogu saobraćati regionalnim putem R-460 Brčko-Cerik, kao i lokalnim putevima i ulicama u naselju.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.