BIH

Zajednička izjava Federike Mogerini i Johanesa Hana: Set zakona o akcizama je važno postignuće, dat će novi podstrek reformama

AFP

Avaz.ba

15.12.2017

Usvajanje izmjena i dopuna paketa zakona o akcizama u Predstavničkom domu Bosne i Hercegovine važno je postignuće - kaže se u izjavi visoke predstavnice Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije Federike Mogerini (Federica Mogherini) i komesara Johanesa Hana (Hahn), o usvajanju reformskog zakona o akcizama u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine. 

Ova odluka će dati novi podstrek reformama koje su potrebne kako bi se osigurala dugoročna finansijska stabilnost zemlje. Omogućit će Bosni i Hercegovini da radi na izgradnji modernog autoputa i putne infrastrukture, uz bitnu podršku međunarodnih partnera, među kojima je i Evropska unija. Ovo će zauzvrat otvoriti put ka prijeko potrebnim investicijama i radnim mjestima, te će pružiti značajan poticaj rastu - poručili su Mogerini i Han. 

Dodaje se da su usvojene mjere - neophodne za budući prosperitet građana.  

- Odajemo priznanje zastupnicima oba doma Parlamenta što su donijeli tešku kratkoročnu mjeru u interesu bolje budućnosti Bosne i Hercegovine i njenih građana. Evropska unija i međunarodne finansijske institucije će pomno pratiti provođenje ovog zakona - zaključili su Mogerini i Han, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.