BIH

Ministar MUP-a KS pružio podršku uposlenicima Kampusa i bivšim ovisnicima u njihovoj borbi da promijene svoj život

Avaz.ba

15.12.2017

Kako bi doprinio podizanju svijesti građana o raznim ovisnostima, te pružio podršku uposlenicima i korisnicima Kampusa, Vedran Mulabdić, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, posjetio je Javnu ustanovu "Terapijska zajednica Kampus" koja se nalazi u Rakovici. 


Tom prilikom ministar je razgovarao sa Šahimom Kahrimanovićem, šefom Službe za stručne terapijske poslove i naučno-istraživački rad i Almirom Mesićem, koordinatorom Službe za stručne terapijske poslove Kampusa. Također, ministar je u pratnji uposlenika Kampusa obišao kompleks Kampusa.

- Od 15. novembra do 15. decembra obilježava se Mjesec borbe protiv ovisnosti. No, mi o opasnostima ovisnosti trebamo govoriti svaki dan, a ne samo u ovom mjesecu. Govoriti o ovisnosti znači upozoravati da kratkotrajni užitak, trenutačna zabava i bijeg od problema nisu vrijedni cijene koju ona sa sobom nosi. Samo zajedničkim radom nadležnih institucija, udruženja, medija, nevladinog sektora i onih koji su prošli pakao droge i drugih oblika ovisnosti možemo uticati na one, koji to nisu, da nikada i ne dođu u takva iskušenja - kazao je Mulabdić tokom posjete Kampusu.


Ministar je naglasio da će u narednom periodu Ministarstvo i predstavnici Kampusa održati radno-konsultivni sastanak na kojem će biti dogovoreni detalji o načinu na koji će Ministarstvo pomoći ovoj ustanovi u provođenju kampanja i drugih projekata, kao i nabavci opreme.

Mulabdić je apelirao na sve kojima je potrebna podrška ili pomoć u vezi s oporavkom od ovisnosti ili žele da pruže pomoć bliskoj osobi koja je ovisnik da se obrate stručnom timu ove Ustanove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.