BIH

Dr. Gavrankapetanoviću četvrti put odbijen zahtjev za godišnji

S. KURT

19.12.2017

Već četvrti put u posljednjih šest mjeseci, dr. Ismetu Gavrankapetanoviću odbija se zahtjev za godišnji odmor.

Kako piše v. d. šefa Ortopedije Đemil Omerović, dr. Gavrankapetanović nije ispunio uvjete za godišnji, s obzirom na to da na Dječijem odjelu, gdje neprestano operira, postoji lista čekanja.

Dr. Gavrankapetanović je prošle sedmice zatražio moralno i materijalno obeštećenje zbog mobinga kojeg već mjesecima trpi na Kliničkom centru.

U Zahtjevu za zaštitu prava, kojega je uputio direktorici Izetbegović, istakao je da ga v. d. šefa Klinike za ortopediju dr. Đemil Omerović sistematski uznemirava i nezakonito proganja.

Naveo je da mu nije dopušteno korištenje godišnjeg odmora po slobodnom izboru, te i slobodnih dana nakon dežure. Svi pokušaji da ostvari ta prava završavali su podnošenjem disciplinskih prijava.

Inače, protiv dr. Gavrankapetanovića je u jednom danu podneseno sedam disciplinskih prijava.

Više od 700 građana, roditelja djece i odraslih pacijenata također su na 30 adresa domaćih i međunarodnih institucija uputili pismo zbog „mobinga“ koji se konstantno vrši nad Gavrankapetanovićem.

Zbog svega, on je odlučio napustiti Klinički centar.

- Odlazim uskoro. Ovaj stepen mobinga i psihičkog zlostavljanja ne može podnijeti ljudsko biće, koje radi najteže operacije na djeci. Nanesena mi je neprocjenjiva materijalna i moralna šteta, povrijeđeno dostojanstvo nezakonitim korištenjem moći. Napuštam KCUS, neka biraju direktore, a hirurzi nisu ni potrebni – rekao je ekskluzivno za "Avaz" dr. Gavrankapetanović.

On nije želio precizirati u kojoj će zdravstvenoj ustanovi nastaviti svoju karijeru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.