BIH

Potpisan Memorandum o saradnji GPBiH i Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH

Sa potpisivanja Memoranduma

Avaz.ba

19.12.2017

Direktori Granične policije BiH i Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH potpisali su Memorandum o razumijevanju i saradnji u oblasti prevencije korupcije i koordinacije borbe protiv korupcije. 

Zoran Galić i Hasim Šabotić Memorandum su potpisali u Glavnom uredu GPBiH u Sarajevu. On podrazumijeva saradnju agencija na izradi strateških dokumenata u oblasti borbe protiv korupcije, te razmjenu informacija u nadzoru njihovog provođenja. 

Obuhvata i saradnju u razvoju programa i projekata, kao i u oblasti prikupljanja i analize podataka. Jedna od stavki Memoranduma odnosi se na saradnju s naučnim i nevladnim organizacijama i medijima. Memorandumom je predviđena koordinacija učešća pripadnika obje agencije u različitim aktivnostima, projektima i obukama.

Na sastanku u Glavnom uredu GPBiH istaknuta je dobra saradnja dviju agencija, koja se potpisivanjem Memoranduma dodatno unapređuje, u cilju još uspješnije prevencije i koordinacije u borbi protiv korupcije. Direktor Zoran Galić iskazao je spremnost da u skladu s mogućnostima, kapacitetima i nadležnostima, Granična policija BiH intenzivno radi na implementaciji svih modaliteta podrške, pomoći i saradnje predviđenih Memorandumom. Još jednom je istaknuo da je borba protiv korupcije jedan od prioriteta u radu agencije na državnom nivou.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.