BIH

Okončan i deseti dan potrage za Aldinom Mulićem: U akciju uključeni i spasioci iz Hrvatske

D. K.

22.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Okončan je i deseti dan potrage za tijelom Sarajlije Aldina Mulića, koji je u ranim jutarnjim satima prošle srijede upao u Miljacku u sarajevskom naselju Dolac-Malta. Nažalost, i ovaj put bez rezultata.

Za mladićem se danas tragalo u koritima četiri rijeke: Miljacke, Bosne, Lašve i Save.

Oko 50 pripadnika Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ) pregledali su danas lokacije od Vranduka, Lašve i Doboja, dok je oko 80 pripadnika MUP-a KS vršilo preglede korita rijeke Miljacke od naselja Otoka pa do ušća u Bosnu.

Portparolka FUCZ Majda Kovač potvrdila je za Avaz.ba da su danas u potragu za 28-godišnjakom bili uključeni i pripadnici Službe spašavanja Republike Hrvatske sa deset članova stanica Vinkovci i Slavonski Brod, koji su s tri čamca jutros od 10 sati pretraživali područje na potezu od Slavonskog Šamca pa 50 kilometara nizvodno Savom.

Potraga za nestalim Mulićem nastavlja se i tokom vikenda. U akciju će biti uključeni članovi FUCZ, Civilne zaštite KS i ZDK, Gorske službe spašavanja (GSS), policija i ronilački tim Specijalne jedinice MUP-a ZDK.

Podsjećamo, Sarajlije Irhan Fočo (24) i Aldin Mulić upali su prošle sedmice u nabujaloj Miljacki. Fočo, čije je tijelo pronađeno u rijeci Bosni kod Visokog, sutra će biti ukopan na Gradskom groblju u Vlakovu, a dženaza će biti obavljena s početkom u 13 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.