BIH

Čavić: Ako SDS i PDP ne žele da odredimo imena kandidata, NDP ide svojim putem

Čavić: Nezadovoljan radom NSRS

Fena

23.12.2017

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić zatražio je danas od SDS-a i PDP-a da što prije saopće imena zajedničkih kandidata za najvažnije funkcije na narednim općim izborima, jer u protivnom, kako je rekao, NDP neće više čekati.

 - Ako te situacije nema do Nove godine, NDP će tražiti svoj put, rastrećen partnerstva s bilo kim. Smatramo da više nema vremena za bilo kakve kalkulacije i tražimo od naših partnera da u najkraćem mogućem roku se jasno definira politika i kadrovi koji će predstavljati stranke u našem bloku (Savez za promjene) na narednim izborima - dodao je Čavić, isključivši bilo kakvu mogućnost saradnje s, kako je naveo, režimom u RS, SNSD-om i njihovim političkim partnerima.

Ukoliko do Nove godine ne budu zvanično saopćena imena kandidata i ne postigne cjelovit dogovor, hoće da se odredi koji je to datum u januaru kada će se to znati.

- Taj odgovor podrazumijeva da se sve zna, koje politike treba da budu osnova našeg nastupa u narednoj godini i na koji način se može prikazati kao ozbiljna alternativa režimskim strankama. Ako naši partneri to ne žele, mi više nećemo čekati - ustvrdio je Čavić u izjavi novinarima, nakon sjednice Glavnog odbora NDP-a.

U NDP-u tvrde i da razne "mešetarske stranke, prije svega Ujedinjena Srpska, uz podršku Milorada Dodika i SNSD-a, potplaćivanjem po terenu, kupuju ljude stranaka u opozciiji, nudeći im posao i druge benifite".

Nije isključio ni „krajnje rigidne i rigorozne poteze kako bi se osigurao jednak tretman svih stranaka na narednim izborima“, uključujući i medijski na javnom servisu.

U ime NDP-a je izrazio nezadovoljstvo, kako je dodao, dosadašnjim načinom rada Narodne skupštine, kojom, tvrdi, upravlja Vlada.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.