BIH

Umro Zvorničanin Nezir Dardagan koji je brutalno pretučen na Bajram 2013. godine

Arhiva

Avaz.ba

24.12.2017

Nezir Dardagan, povratnik u Zvornik, koji je prije četiri godine brutalno pretučen kada je sa sinom krenuo na Bajram-namaz u zvorničku džamiju Begsuja, preminuo je danas u 78. godini života.

Dženaza će mu biti klanjana sutra nakon ikindije-namaza pred džamijom u Begsuji, a tevhid će biti proučen prije dženaze u džamiji.

Nezira i njegovog sina Fehima, koji su tog 25. decembra 2013. godine krenuli da obave Bajram-namaz, fizički su napala trojica mladića.

Kako je tada ispričao medijima, napadači su izašli pred njih i upitali ih: "Spominje li se ovdje islam", na šta je Nezir odgovorio potvrdno, nakon čega je osjetio snažan udarac.

Nakon toga pao je na zemlju i izgubio svijest, ali su ga napadači i dalje nastavili udarati.

- Mog sina su spriječili da mi priđe. Sva sreća je da i njega nisu uhvatili. Ja sam već bio na zemlji, ničega se ne sjećam. Sin mi je ostao živ, hvala Bogu, iako su i njega udarali. Čim su se oni odmakli, on je prišao do mene. Ja sam došao svijesti tek kada je policija došla. Umjesto na Bajram-namazu završio sam u bolnici - rekao je za tada ovaj Zvorničanin.

Podsjetimo, policija je zbog ovog incidenta uhapsila 25-godišnjeg Branka Zekića iz Osmaka, kojeg je sudija Osnovnog suda u Zvorniku Fikret Mujkić osudio na kaznu zatvora od tri mjeseca.

Iako je sudski postupak vođen samo protiv Zekića, prema onome što se znalo nakon napada na Dardagana, zajedno s njim bile su još dvije osobe.

Od povreda zadobivenih u napadu, Dardagan je ostao invalid. Imao je tri loma u predjelu glave, od čega se dugo liječio, a nakon svega doživio je i moždani udar, prenosi Bportal.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.