BIH

Okončana intenzivna potraga za Aldinom Mulićem: Od danas patrole i potrage po dojavama u rijeci Bosni

R. Be.

26.12.2017

Potraga za tijelom Aldina Mulića u koritu Miljacke je okončana - potvrdio je za Avaz.ba direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak.

- Nastavit ćemo patrolirati na rijeci Bosni, ali nećemo više raditi intenzivne potrage. Radit ćemo po dojavama. Ne bi imalo smisla nastavljati intenzivnu potragu, ljudi su na izmaku snaga, jer u proteklih 14 dana skoro i da nisu odmorili - kazao je Solak.  

Dodao je da će patrole na toku Bosne od Sarajeva do Doboja obavljati FUCZ, općinske i kantonalne službe Civilne zaštite.

- Od Doboja do Šamca patrolirat će pripadnici Civilne zaštite RS. Patrolirat će se na rijeci Savi - zaključio je Solak.  

Podsjećamo, za tijelom Aldina Mulića traga se od 13. decembra, kada je nestao u Miljacki, a za njim je, u pokušaju da ga spasi, skočio i Irhan Fočo. Tijelo Irhana Foče pronađeno je dan kasnije na obalama Bosne kod Visokog.

Za Mulićem se intenzivno tragalo, ali uz sve napore, u kojima je u određenim danima učestvovalo više stotina tragača, njegovo tijelo nije pronađeno. 

Jučer i danas podignuta je brana na Bentbaši, kako bi se smanjio nivo rijeke i spasiocima omogućili bolji uvjeti. Međutim, oborinske vode i hladno vrijeme otežavali su potragu, te je pored velikih napora, potraga okončana bezuspješno.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.