U Sarajevu, Goraždu i Mostaru pronađene mine

Fena
28.12.2017 11:38

Kantonalni operativni centar civilne zaštite Bosansko-podrinjskog kantona primio je informaciju građana da je pored Drine, kod šetališta Mustafe Muratspahića, pronađena mina PMR2A.

O primljenoj informaciji obaviješten je Tim za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite, koji je preuzeo i uskladištio navedeno sredstvo.

Kantonalni operativni centar civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona primio je informaciju Policijske stanice Mostar Sjever, da je prilikom pretresa jedne osobe pronađena protupješadijska mina. O primljenoj informaciji obaviješten je Tim za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite.

Kantonalni operativni centar civilne zaštite Kantona Sarajevo primio je informaciju Službe civilne zaštite Novi Grad, da se u ulici Rejhana Đemidžića br.1 ( Dobrinja) nalazi nepoznat NUS.

O primljenoj informaciji obaviješten je Tim za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite, koji je navedeno sredstvo uklonio isti dan.

NA VRH