BIH

Optužnica protiv Milovana Slavnića i Dinka Alpeza zbog nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda

Fena

28.12.2017

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Milovana Slavnića iz Travnika i Dinka Alpeza iz Gruda zbog krivičnog djela nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda.

Optuženi se terete da su, nakon što je prethodno optuženi Alpez pribavio cigarete na njemu poznat način i držao radi nezakonite prodaje u svojoj porodičnoj kući, dogovorio sa optuženim Slavnićem kupovinu i preuzimanje veće količine kartonskih pakovanja sa po 200 komada ručno pravljenih cigareta po cijeni od sedam KM za jedno pakovanje, a koje cigarete je trebala za optuženog Slavnića preuzeti njima poznata osoba na području Banje Luke.

Prilikom realizacije navedene krivično-pravne radnje, optuženi Alpez i njima poznata osoba su legitimisani od službenih osoba MUP-a RS te je prilikom pregleda i pretresa unutrašnjosti putničkog vozila pronađena i oduzeta navedena količina cigareta.

Prema navodima optužnice, optuženi se terete da su u cilju sticaja protupravne imovinske koristi, optuženi Slavnić imao namjeru kupiti radi nezakonite prodaje proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH, a optuženi Alpez nezakonito pokušao proizvode staviti u promet.

Optuženi se terete da su počinili krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.