BIH

Stanje na putevima: Zbog niskih temperatura moguća je poledica

Avaz.ba

1.1.2018

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost ovoga jutra na 50 do 100 metara na putevima: Kupres- Šujica- Livno, Gornji Vakuf-Prozor-Jablanica, na širem području Kantona Sarajevo i u centralnim krajevima BiH. 

Zbog niskih jutarnjih temperatura moguće je formiranje poledice na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuju oprezniju vožnju.

Zbog novogodišnjih praznika, do 24 sata 02.01.2018. godine zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog urušavanja potpornog zida na dionici magistralnog puta M-14.2 Resanovci-Drvar, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača.

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.