BIH

Mijatović: Prestanite od BiH praviti specijalni slučaj

Fena

11.1.2018

Potpredsjednik Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH Vojin Mijatović smatra kako u posljednja tri mjeseca političke elite u Bosni i Hercegovini, zbog političkog opstanka, urušavaju sve pred sobom, pokušavajući da od BiH naprave specijalni slučaj.  

- Jedni to rade napadajući državu BiH, drugi braneći, tobože, svoj ugroženi indetitet, a treći braneći isključivo partijske interese. I jedni, i drugi i treći su na istom zadatku, a to je odbrana ličnog kriminala, pljačke i korupcije. Ako ste veliki Srbin, Bošnjak ili Hrvat, onda imate pravo biti milioneri, bez obzira što vam je narod gladan. To je matrica kojom se zajednički vode, a sva šteta, koja se pritom napravi, neka se piše na narod - navodi Mijatović.

Dodaje da kako bi se sve ovo izvelo, jedini put je od BiH napraviti specijalni slučaj.

- Prizivati međunarodnu zajednicu, komšije, potpisnike Mirovnog sporazuma, koristiti sve dozvoljeno i nedozvoljeno, samo da prođe još jedan mandat i još nekoliko bitnih tendera, koji će njihovim porodicama obezbijediti lagodan život širom Evrope i svijeta, a u BiH će biti kako bude - naveo je on, saopćeno je iz SDP-a BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.