BIH

Vozite oprezno: Smanjena vidljivost na četiri putna pravca, mogući i odroni

Avaz.ba

13.1.2018

Na putnim pravcima: Olovo-Tuzla, Tuzla-Doboj, Bugojno-Novi Travnik i Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar, vidljivost je jutros smanjena zbog magle. Na mogućnost poledice upozoravamo u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. 

Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz pa vozače pozivamo na pojačan oprez. 

Posebnu pažnju skrećemo na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. U zapadnim krajevima naše zemlje upozoravamo na povremene jake udare vjetra. Vozače savjetujemo da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je zimska oprema zakonski obavezna. 

Danas od 13 sati može se očekivati sporije saobraćanje na magistralnim putevima M-5 i M-14 koji prolaze gradskim područjem grada Bihaća, zbog održavanja defilea motornih vozila.  Zbog urušavanja potpornog zida na dionici magistralnog puta M-14.2 Resanovci-Drvar, saobraća se jednom trakom naizmjenično. 

Aktivirana su klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača. Na ovim dionicama izmjenjen je režim saobraćaja.

Pojačan promet vozila tokom dana očekuje se na dionicama koje vode ka zimskim izletištima, kao i na graničnim prelazima.

Trenutna zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta, piše bihamk.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.