BIH

Čavara potpisao Projektni sporazum o smanjenju rizika za zdravlje stanovništva

Fena

15.1.2018

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara potpisao je u ime Federacije BiH Projektni sporazum za grant projekt "Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH".

Projekt, čija ukupna vrijednost grant sredstava iznosi 1.409.682 dolara, bit će administriran od Svjetske banke, financirat će ga Vlada Švicarske, a implementirat će ga Federalno ministarstva zdravstva u suradnji s lokalnim zajednicama, priopćio je Ured predsjednika Federacije BiH.

Cilj projekta je potpora smanjenju faktora rizika za zdravlje stanovništva od nezaraznih bolesti kroz unaprjeđenje kontrole uporabe duhana i alkohola te programa prehrane i fizičke aktivnosti u odabranim lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini, i to Mostaru, Zenici, Doboju i Zvorniku.

Projektom je definiran plan djelovanja prema kojem će se provoditi akcije na definiranim faktorima rizika: prehrani, fizičkoj aktivnosti, pušenju, upotrebi alkohola, a radit će se s ciljnim skupinama: djecom i omladinom, roditeljima, prosvjetnim i zdravstvenim radnicima te lokalnim vlastima i administracijom, priopćeno je Čavarinog ureda.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.