BIH

"Panorama" donosi top-intervju sa Snežanom Savić, Edinom Edom Numankadićem, neobične prosidbe poznatih...

Avaz.ba

20.1.2018

U printanom izdanju "Dnevnog avaza" od nedjelje, 21. januara, prilog "Panorama" donosi niz ekskluzivnih i zanimljivih sadržaja.

U top-intervjuu za "Dnevni avaz" Snežana Savić (64) objelodanila je da će glumiti u monodrami “Ja, Jovanka Broz”. Jedna od najpoznatijih glumica na našim prostorima najveću popularnost stekla je ulogama u TV serijama “Bolji život”, “Srećni ljudi” i drugima.

Uloga Koštane u pozorištu, koju mnoge glumice priželjkuju, također je obilježila njenu karijeru.

- Stalno sam u pozorištu i puno mi je srce zbog toga. Iskreno, ne znam do kad ću moći izdržati ovaj tempo. Ipak su tu i drugi razlozi pa se često pojavi i ono Andrićevo: “Ja još imam želja, ali se plašim da ću izgubiti volju da ih ostvarujem.” – kazala je, između ostalog, Savić.

Posjetili smo i našeg istaknutog likovnog umjetnika Edina Edu Numankadića (70), koji obilježava 50 godina uspješnog umjetničkog rada. Numankadić je našoj ekipi s radošću otvorio vrata svog ateljea u sarajevskom naselju Alipašino Polje, gdje već 37 godina neumorno stvara djela, priprema izložbe, provodi svaki slobodni trenutak.

- Prvi put sam se predstavio još 1968. u Starom paviljonu u Sarajevu, na godišnjoj izložbi bh. amatera. Bilo je to, zaista, nezaboravno iskustvo. Danas razmišljam na koji način da obilježim ovih 50 godina bavljenja umjetnošću. Ne znam još kako, a neki moji prijatelji tjeraju me da se što prije odlučim – priznaje Numankadić.

U našoj temi o neobičnim prosidbama poznati otkrivaju svoju romantičnu stranu i kako su sročili bračne ponude. Tako možete saznati kako je Tarik Filipović zaprosio Lejlu, gdje je Željko Bebek odveo na putovanje suprugu Ružicu, gdje je nestao prsten Maida Hećimovića...

Pročitajte i razgovor sa Zlatanom Karićem, jednim od trenutno poznatijih kantautora kod nas. Nakon što je izdao svoj drugi samostalni singl "Let Love Be Your Game", zauzeo je prvo mjesto na mnogim muzičkim top-listama.

Čitajte još:

- PLAVA KRV - Školovanje budućih kraljeva i kraljica

- Film Ridlija Skota o otmici unuka i djedu milijarderu

- Iznenadne smrti poznatih koje su šokirale javnost

- TREND IN – Pet najpopularnijih modnih uzoraka za 2018. godinu


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.