BIH

Slavlje u domu odžačkih trojki: Admir, Enes i Sead nadaju se mobitelima za 11. rođendan

Admir, Enes i Sead s majkom Edinom: Djeca kao najveće bogatstvo

H. ČALIĆ

21.1.2018

U domu Selmira i Edine Fazlić, u malom posavskom povratničkom gradu Odžaku, ovih je dana bilo veselo, rođendan su proslavila trojica njihovih sinova, koje je Edina na svijet donijela prije 11 godina.

Admir, Enes i Sead u dom Fazlića unijeli su veliku radost, ali i obavezu roditeljima da ih, uz starijeg sina Amara, danas učenika prvog razreda srednje škole u Odžaku, izvedu na pravi put.

- Vidite kako vrijeme leti. Prođe jedanaest godina kao dlanom o dlan. Dječaci su porasli, pohađaju peti razred osnovne škole. Učiteljica Martina Blažević kaže da su dobri učenici i da slušaju na časovima. Efendija Fahrudin Mujanović tvrdi da su dobri i u mektebu i ko onda ne bi bio sretan kada ima ovakvu djecu - priča nam Edina.

Selmir je prije četiri godine dobio dobar posao, profesionalni je vatrogasac u DVD Odžak, ima sigurnu plaću. On najbolje zna kakav je bio život po povratku u porušeni Odžak. Morali su se iznova kućiti, krenuti od nule. Kada su trojke rođene, pomoć je stigla jedino od njegovih i Edininih roditelja.

- Borimo se da od moje plate i od 105 maraka dječijeg dodatka našim sinovima pružimo ono što im je potrebno. Supruga ekonomiše u kući, obrađujemo i zemlju. Čovjek treba biti zadovoljan onim što ima. Nama su naša djeca najveće bogatstvo - govori Selmir.

Admir, Enes i Sead zdravi su i veseli dječaci. Ne žele nositi istu garderobu jer su, kako kažu, svi različiti, iako su rođeni u razmaku od pola sata. Potajno se nadaju da će im biti ispunjena rođendanska želja, da svaki dobije svoj mobitel.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.