BIH

Arnaut: Zvizdića će sada na funkciji uz HDZ čuvati i SNSD

Piše: K. Ke.

22.1.2018

Nakon brojnih osuda i reakcija na potez predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, koji je u odgovore na Upitnik Evropske komisije uvrstio i nelegalne podatke RS o popisu stanovništva BiH, čime je izbrisao oko 50.000 stanovnika, mahom Bošnjaka, jučer je u Zvizdićevu odbranu stala i premijerka RS Željka Cvijanović. 

Ona je izjavila da ne vidi problem u tome što je u nekim odgovorima iz BiH na Upitnik dostavljeno više priloga različitih institucija u BiH. Radi se o pitanjima koja se odnose na socioekonomske pokazatelje, koji se, navela je, izvlače iz popisa.

Poslanik u Državnom parlamentu Damir Arnaut kazao je da podaci koje je Zvizdić odlučio poslati nisu samo netačni nego su i krivotvoreni.

- I to s ciljem brisanja više os 50.000 povratnika, uglavnom Bošnjaka. Zvizdić je priznao nešto što su naš Ustavni sud i Eurostat odbacili kao lažno. Pristao je na presedan da RS može u EU poslati bilo koju neistinu, a BiH time ništa nije dobila – naveo je Arnaut.

No, kako je dodao, Zvizdić jeste.

- Dobio je samo Zvizdić, jer će ga sada i SNSD, nakon HDZ-a, čuvati na funkciji predsjedavajućeg Vijeća ministara - zaključio je Arnaut.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.