BIH

Banja Luka: Održan sastanak predstavnika UIO BiH i entitetskih inspektorata

Avaz.ba

23.1.2018

U prostorijama Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH danas je održan zajednički sastanak predstavnika UIO i entitetskih inspektorata na kojem je raspravljano o početku primjene Izmjena i dopuna Zakona o akcizama u BiH.

Poseban naglasak na zajedničkom sastanku dat je na buduće kontrole popisa zaliha nafte i naftnih derivata, a posebno plina kao novog akciznog proizvoda.

Svi porezni obveznici koji se bave prometom nafte, naftnih derivata i plina, moraju izvršiti popis zaliha na dan 1. februara prije početka prometovanja.

Popisne liste, koje će dostavljati u roku od sedam dana nadležnom regionalnom centru UIO, obveznici će već sutra moći preuzeti na web-stranici Uprave.

U cilju sprečavanja bilo kakvih malverzacija vezano za početak primjene Izmjena i dopuna Zakona o akcizama u BiH, danas je dogovorena razmjena podataka između UIO i entitetskih inspektorata o stanju zaliha, kao i budući plan svih posebnih i zajedničkih aktivnosti na terenu.

Uprava će do kraja ove sedmice također na svojoj web-stranici dati i detaljno uputstvo, kako za popis zaliha tako i za uvoz plina nakon početka primjene Izmjena i dopuna Zakona o akcizama u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.