Ministar Jusko sa saradnicima u posjeti općini Odžak i gradilištu mosta Svilaj

Avaz.ba

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko je sa saradnicima posjetio općinu Odžak i gradilište mosta Svilaj.

U Općini Odžak načelnik Jakov Ivanković upoznao je  ministra Juska s aktuelnim dešavanjima, s posebnim naglaskom na ukupne pozitivne pokazatelje nakon početka radova na mostu Svilaj, plan izgradnje poslovne zone u blizini mosta te veliko zanimanje investitora nakon početka radova.Nakon sastanka, zajedno s općinskim načelnikom Ivankovićem, ministar Jusko je obišao gradilište mosta Svilaj. Prilikom obilaska, voditeljica gradilišta je informirala prisutne da se radovi na izgradnji mosta izvode u skladu s dinamičkim planom.Krajem januara 2018. godine bit će realizirano nešto manje od 40 posto ukupnog projekta. Okončani su svi pripremni radovi, dok je dio radova na donjem ustroju mosta u potpunosti okončan. Kad je riječ o gornjem ustroju mosta, sa zadovoljstvom je konstatirano da je nabavljeno svih 5.300 tona čelika za koje je pripremljena radionička dokumentacija. Od nabavljenih 5.300 tona, u pozicije je izrezano 974 tone, od kojih je 256 tona dovršeno, odnosno sklopljeno u gotove elemente. Isporuka čelične konstrukcije na gradilište je započela 20. januara 2018. godine, a početkom februara 2018. očekuje se početak montaže čelične konstrukcije.

Zaključujući radnu posjetu, ministar Jusko je izrazio zadovoljstvo činjenicom da u ovom trenutku ne postoje naznake okolnosti koje bi mogle utjecati na dovršetak radova, planiran za 28. maj 2019. godine.

NA VRH

Podijeli članak na