BIH

Jerlagić žestoko odgovorio Zvizdiću: Nemate pravo nikome držati lekcije iz Davosa, BiH niste branili, e nećete je ni prodavati!

Avaz.ba

27.1.2018

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Amer Jerlagić obratio se saopćenjem predsjedavajućem Vijeća ministara BiH – Denisu Zvizdiću.  

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

Gospodine Zvizdiću, Vi nemate pravo da bilo kome držite lekcije iz Davosa, dok ovdje u Bosni i Hercegovini izdajete interese Bošnjaka i legalizujete nepriznati popis manjeg BiH entiteta i umanjujete broj Bošnjaka u istom.

Pozivam Vas da objasnite građanima Bosne i Hercegovine šta ste i kako "trgovali" na Kolegiju i koja je to i kakva cijena izdaje interesa Bošnjaka i građana Bosne i Hercegovine. Zašto ste derogirali sve Ustavne norme i dali tolike ustupke Željki Cvijanović? Da li je to uvertira u izmjene Izbornog zakona i to da svako dobije svoj ''etno feud''? Ko Vas je ovlastio za takvo nešto?

A u stvari šta se može i očekivati od ljudi koji su po Frankfurtu čekali da njihova generacija gine za njihove buduće fotelje. Gospodine Zvizdiću, Bosnu i Hercegovinu niste branili, e nećete je ni prodavati! - navodi u svom saopćenju Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.