BIH

Radionice BKC-a u Kiseljaku: Počinju s radom početkom februara

Mališani s volonterima: Uživaju u druženju i učenju

Z.K.

29.1.2018

Radionice Bosanskog kulturnog centra (BKC) u Kiseljaku, nakon zimske pauze u januaru, ponovo počinju s radom početkom februara i nastavlja s projektom „Radionice za male kreativce“.  

Ovaj projekt BKC kontinuirano provodi četvrtu godinu zaredom, a kroz radionice je prošlo na stotine mališana. Prethodnih godina volonteri BKC-a radili  su aktivno na radionicama iz muzičkog, likovnog, drame, engleskog kao i na predškolskim radionicama.

- U početku je bio plan da imamo dva-tri volontera i očekivali smo do 20 djece. Međutim, u kratkom roku smo dobili više od stotinu polaznika - kažu iz BKC-a te dodaju kako kao razlog velike zainteresiranosti vide fenomen nedostatka sličnih aktvnosti u Kiseljaku, ali i iskren pristup volontera djeci.

U ovom projektu, ističu iz BKC-a, aktivno je uvijek oko deset volontera, većinski sa VSS, koji odvajanjem svog vremena pomažu djeci da steknu nova znanja kao i da utvrde do sada savladana znanja. Sa predškolskom grupom radi se na socijalizaciji djece i pripremi polaznika za polazak u školu.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.