BIH

Agan Bunić: SDA u Unsko-sanskom kantonu uveliko puca po svim šavovima

A. S.

31.1.2018

Pokušavajući opravdati loše budžetsko pozicioniranje Unsko-sanskog kantona u federalnom budžetu za ovu godinu, na konferenciji za štampu zastupnika SDA iz USK Asim Kamber objašnjavao je to napadima na Agana Bunića, koji je napustio SDA i prešao u SBB.

Neuspjelo ubjeđivanje da Krajišnici trebaju biti zadovoljni s nekoliko miliona maraka za Aerodrom u Bihaću, te još nekoliko infrastrukturnih projekata u USK, dok se u drugim dijelovima Federacije dijeli na stotine miliona maraka za ozbiljne projekte, pretvorilo se u napade na ranijeg potpredsjednika KO SDA i bivšeg načelnika Bužima Agana Bunića.

- Čuo sam da se o meni razgovaralo na konferenciji za štampu, što me ne čudi jer se propali politički kadrovi inače bave lično ljudima. Asim Kamber nije mjerilo politike u Krajini, ujedno je zadnji koji bi trebao pričati o listama. Prošle godine je utvrdio svoju poziciju, te „razvalio“ SDA u svim općinama kako bi bio bez konkurencije - kazao je Agan Bunić.

- Savjetovao bih mu da čuva zdravlje jer je s političkom karijerom najesen vjerovatno završio. Narodu je dosta Kambera i njemu sličnih - zaključio je Bunić.

Zbog toga bi, kako nastavlja Bunić, bilo najuputnije da se „ostave SBB-a, a okrenu spašavanju SDA u Unsko-sanskom kantonu – koja uveliko puca po svim šavovima“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.