BIH

Pasošku odiseju nastavljaju Muehlbauer i Veridas

T.Ro.

31.1.2018


Žalba koju je uložila francuska firma „Gemalto“ na raspisani tender za nabavku pasoških knjižica Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) odbijena je od strane Ureda za razmatranje žalbi BiH (URŽ), potvrđeno je juče u IDDEEA-i. 

Kako napominju u Agenciji u rješenju URŽ koje im je dostavljeno stoji da je žalba „Gemalta“ odbijena kao neosnovna, te da će sada nadležna komisija Agencije kao ugovorni organ nastaviti postupak javnih nabavki sukladno zakonu.

Direktor Agencije, Arif Nanić, izrazio je nadanje da će do isteka roka jednogodišnjeg ugovora sa trenutnim dobavljačem, njemačkom firmom Muehlbauer, zaključiti ugovor sa ponuđačem, odnosno kandidatom čija ponuda bude najpovoljnija.

- Imamo dvije ponude. To su njemačke komapnije Muehlbauer i Veridas. Komisija će odmah pristupiti ocijeni ponuđača i donjeti odluku – pojasnio je Nanić.

Dodaje, „Gemalto“ kao zainteresirani kandidat, a ne ponuđač ne može više uložiti žalbu, te da eventualno pravo na žalbu ima i može uložiti ponuđač na tenderu koji nije zadovoljan odlukom o izboru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.